انواع بلبرینگ شیار عمیق

بلبرینگ های شیار عمیق به دو مدل تقسیم بندی می شوند :

1- بلبرینگ شیار عمیق یک ردیفه

2- بلبرینگ شیار عمیق دو ردیفه

همانگونه که از اسم بلبرینگ شیار عمیق یک ردیفه معین است یک شیار جهت قرار گرفتن ساچمه ها داخل بلبرینگ در آن تعبیه شده است . و در انتها انواع بلبرینگ های شیار عمیق دو ردیفه دارای دو ردیف شیارجهت قرار گرفتن ساچمه ها داخل بلبرینگ دارند . شیارهای مازاد و ایجاد ساچمه های بیشتر سبب حمل بار زیادتری می شود و بار بین همه ساچمه ها قسمت می شود .

  • دارا بودن شیار عمیق برای ساچمه بر روی رینگ های این بلبرینگ
  • دارا بودن هم‌ خوانی مشخص مابین شیار و ساچمه
  • یک نواخت بودن این شیار عمیق و ساچمه‌ ها به علت دارا بودن تطابق هندسی کامل
  • حمل بار شعاعی
  • حمل بار محوری

معمولترین کاسه نمد بلبرینگ های شیار عمیق یک ردیفه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بلبرینگ‌های شیار عمیق از قسمت های متفاوتی ایجاد شده‌اند که هر یک وظیفه خاصی بر عهده دارد . قسمت های مهم این مدل بلبرینگ‌ها به صورت زیر می باشد :****

این مدل بلبرینگ با طراحی دقیق و یکپارچگی شیارها، توانایی حمل بار شعاعی و محوری از هر دو سمت می باشد . بلبرینگ شیار عمیق تک ردیفه با دو مدل کاسه نمد فلزی و لاستیکی ساخته می‌شود و معمولاً در کارخانه با گریس روانکاری می شود . به همین علت ، زمان نصب لازم به تمیز نمودن ، حرارت دادن یا گرم کردن نمی باشد ***.

گریسی که در کاسه نمدها موجود است حدود 25 تا 35 درصد از فضای بلبرینگ را می گیرد و این کاسه نمدها با حلقه درونی بلبرینگ فاصله دارند تا زمان چرخش حلقه‌ها ، عملکرد مناسبی داشته باشد . مشخصه‌های فنی بلبرینگ شیار عمیق متشکل از پسوندهایی می باشد که بر طبق مدل قفسه، مدل لقی، مدل شیار، جنس، کاسه نمد و اسنپ رینگ معین می شود . بعضی از این پسوندها تشکیل شده از A، ZZ، Y، M، 2RZ و TN9 می باشد ****.

اگر بلبرینگ شیار عمیق تک ردیفه توانایی حمل بار به میزان کافی نداشته باشد، بلبرینگ شیار عمیق دو ردیفه به کار می‌رود. این بلبرینگ‌ها در کارخانه به صورت یکسان شده و با همدیگر تطبیق پیدا می کنند . در نتیجه، نیاز به رینگ یا بوش‌های جداکننده برای یکسان کردن بار بر روی بلبرینگ‌ها نمی باشد .

بلبرینگ‌های دو ردیفه امکان دارد در سه مدل متفاوت قرار بگیرند : مدل پشت به پشت، حالت پشت هم و مدل جلو به جلو. هر یک از این مدل ها با پسوندهای معینی شناسایی می شود . به‌عنوان نمونه ، مدل پشت سرهم با پسوند DTنمایش داده می شوند که به معنی توان حمل بار محوری از یک سو می باشد ، در حالی که حالت پشت به پشت و جلو به جلو با پسوند DB نمایش داده می شوند تحمل بار محوری دو سویه می باشد ***.

کاربرد بلبرینگ شیار عمیق در صنعت

یکی از رایج ترین بلبرینگ ها، بلبرینگ شیار عمیق است . طراحی این بلبرینگ ها به صورت یک شیار عمیق دایره شکل با شعاعی برابر با شعاع ساچمه است. موجود بودن این شیارها و به وجود آمدن سطح تماس زیاد بین حلقه ها و ساچمه ها می باشد که توانایی حمل وزن زیاد ما بین سطح ساچمه ها و حلقه ها به وجود آورده است و بار شعاعی و محوری را در سرعت های زیاد تحمل می نماید . کارایی بلبرینگ شیار عمیق در موارد زیادی از صنعت معین است ، و بی نهایت کاربرد زیادی دارد . بلبرینگ های شرکت کارپیل اندیش ، در دو برند zwz , tmb l موجود می باشد و و از ویژگی های آن میزان حمل بسیارزیاد، تماس کم و عملکرد بی صدا، است . همینطور مرغوبیت و مقاومت زیاد از نشانه های مشخص کالا های این شرکت است. ****

یکی از مواد اولیه در تولید بلبرینگ ها فولادهای کرم دار می باشند. فولادهای کرم دار طرحی از فولادهای ضد زنگ می باشد که توان مقاومت در مقابل اکسیدشدن تا میزان زیادی دارد ؛ همینطور فولادهای کرم دار توان مقاومت زیادی را دارا می باشند ، زیرا که اضافه نمودن فلز کرم به فولاد توان تحمل سختی پذیری را تا میزان بالایی زیاد می کند . معمولا بیشتر قسمت های ایجاد کننده بلبرینگ که از این مدل فولادها ایجاد می شود قسمت های غلتنده آن و همچنین حلقه ها می باشند . با وجود این که فولاد کرم دار سبب می شود تا امکان ورقه شدن فولاد کم شود ، اما مقاومت آن در مقابل مواد اسیدی و همچنین زنگ زدگی به شکل چشم گیری افزایش می یابد.
مهم ترین قسمت بلبرینگ ها، ساچمه های آن ها می باشند . ساچمه ها در مدل ها و شکل های خیلی مختلفی ساخته می شوند؛ ساچمه های مخروطی، گرد، سوزنی، بشکه ای و استوانه ای بعضی از مدل های ساچمه ها می باشند. در واقعیت می شود گفت که هر نوعی از ساچمه ها خاصیت و ویژگی هایی را به بلبرینگ می دهد؛ یکی از روشهای فهمیدن بلبرینگ ها و خواص آن ها،پیدا کردن مدل ساچمه هایشان است.
همینطور بلبرینگ ها دارای قسمت هایی به نام قفسه می باشند . قفسه ها که با نام نگهدارنده هم شناخته می شود قسمت های غلتنده بلبرینگ ها را به سمت و مسیر مناسب قرار می گیرند به این معنی که آن ها ساچمه ها را در کنارهمدیگر قرار می گیرند و نگه می دارند. همینطور آن ها سبب می شوند تا سرعت بلبرینگ ها زیاد شود و همین شکل سطح تماس آن ها کاهش پیدا کند . همینطور قفسه ها از اصطحکاک ساچمه ها هم جلوگیری نموده و با این شیوه ، سبب ممانعت از صدمه دیدن آن ها می شود. قفس های ساخته شده برای استفاده ازبلبرینگ ها از ورقه های فولادی محکم تولید می شوند؛ البته همه قفسه ها از فولاد تولید نمی شوند. در حقیقت قفسه های بلبرینگی هم موجود می باشند که از جنس برنز هستند و یا با فیبر تولید شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *